Δυο μετάλλια και Εθνική Ομάδα για τον Γ. Σ. Λευκάδας

Δυο μετάλλια και Εθνική Ομάδα για τον Γ. Σ. Λευκάδας

Δύο μετάλλια και Εθνική Ομάδα για το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2024 διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, μια διργάνωση του ΣΕΓΑΣ που φιλοξενεί πάντα το μεγαλύτερο πλήθος αθλητών και αθλητριών.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας συμμετείχε με 5 αθλητές και αθλήτριες σε δρόμους και ρίψεις, οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν 2 μετάλλια, πέτυχαν όλοι ατομικά ρεκόρ, τρεις προκρίσεις σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και σε άλλους Διεθνείς αγώνες (Βαλκανικό ή Ελλάδα-Κύπρος).

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Σπύρος Κονιδάρης την πρώτη μέρα συμμετείχε στον πρωινό προκριματικό των 400μ όπου με χρόνο 51΄΄52 πέτυχε την πρόκριση στον απογευματινό τελικό με την 9η καλύτερη επίδοση. Το καλό όμως το κρατούσε για τον τελικό, όπου με ατομικό ρεκόρ 49’’91 κατέλαβε την 3η θέση πετυχαίνοντας το όριο πρόκρισης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, λόγω κατάταξης όμως θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18.

Μετά την ακύρωση όμως του αθλητή που τερμάτισε πρώτος (κινήθηκε εκτός διαδρόμου) ο Σπύρος τελικά κατετάγη 2ος.

Τη δεύτερη μέρα συμμετείχε στον προκριματικό των 200μ όπου πάλι σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 22’’58 και έπιασε θέση στον απογευματινό τελικό, όπου με νέο ατομικό ρεκόρ 22’’39 κατέλαβε την 7η θέση, πετυχαίνοντας όμως όριο πρόκρισης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, σε μια πολύ γρήγορη κούρσα.

  • Η Χριστίνα Κατωπόδη στα 800μ έτρεξε επιφυλακτικά στον πρωινό προκριματικό, όπου με 2΄21΄΄60 προκρίθηκε και αυτή με έβδομη επίδοση, στον απογευματινό τελικό όμως έτρεξε πιο γρήγορα και κατάφερε με καλύτερη φετινή ατομική επίδοση 2΄14΄΄92 να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και να επιβεβαιώσει τη θέση της στην Εθνική Ομάδα.
  • Η Αθανασία Παπαδήμα (κατηγορία Κ16) κατέβηκε στον προκριματικό του Σαββάτου και με βολή στα 34,03μ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με την 9η επίδοση, το απόγευμα όμως δεν της βγήκε η καλή βολή και με 32,34μ κατέλαβε τη 12η θέση.
  • Η Σταυρούλα Σάλιαρη (κατηγορία Κ16) δεν της πήγε τίποτα καλά, προσπάθησε, όμως φανερά εκτός ρυθμού, έμεινε πολύ μακριά από τις επιδόσεις της και με άλμα στα 4,70μ δεν προκρίθηκε στον τελικό.
  • Η Νεφέλη Μόσχου έλαβε μέρος στον προκριματικό των 400μ, έκανε όμορφο αγώνα, κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ με 1΄07΄΄87, δεν κατάφερε όμως να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Αθανασία και η Σταυρούλα θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων αθλητών και αθλητριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 που θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη Καβάλας στις 13 και 14 Ιουλίου 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *