Το σχόλιο της ημέρας: Μηνύματα της κάλπης

Αποκαλύψεις της κάλπης

Το εκλογικό γεγονός για τη Λευκάδα σε τούτες τις Ευρωεκλογές  ήταν πως για  πρώτη φορά  μεταξύ των υποψηφίων για τις Βρυξέλλες υπήρχαν συμπατριώτες μας και μάλιστα δυο νεαρές κυρίες με αξιώσεις διάκρισης ακόμη και  εκλογής!  Πρόκειται για την γιατρό κυρία Ρόζα Βρεττού στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και την γιατρό επίσης κυρία Δήμητρα Σταματέλου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.   Τελικά μπορεί να μην εκλέχτηκαν όμως μόνο αμελητέες δεν ήταν οι εκλογικές επιδόσεις που πέτυχαν, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ας σταθούμε λίγο σ΄ αυτές τις επιδόσεις, πρώτα τις πανελλαδικές: Οι 25.603 σταυροί της κυρίας Βρεττού (στο 3ο κατά σειρά κόμμα) αναμφίβολα αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδοση. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επίδοση των 16.439 σταυρών της κυρίας Σταματέλου (στο 5ο κατά σειρά κόμμα).

Ας πάμε τώρα στις τοπικές τους επιδόσεις και να πούμε πως δεδομένου υπήρχε η δυνατότητα των 4 σταυρών ανά ψηφοδέλτιο, περιμέναμε πως οι συμπατριώτισσές μας  Λευκαδίτισσες υποψήφιες θα πάρουν το σύνολο ή περίπου το σύνολο των ψηφοδελτίων του κόμματός τους., κάτι όμως που δεν έγινε γιατί:

Το ΠΑΣΟΚ -κιναλ στη Λευκάδα πήρε 1.581 ψήφους. Εξ αυτών ο κυρία Βρεττού πήρε 1.171 σταυρούς. Άρα 410 ψηφοφόροι του κόμματός της δεν την ψήφισαν.

Το ΚΚΕ πήρε στη Λευκάδα 1.305 ψήφους. Εξ αυτών η κυρία Σταματέλου πήρε 810 σταυρούς. Άρα 495 ψηφοφόροι του κόμματός της δεν την ψήφισαν….

Δεν είναι εύκολο να πει κανείς με βεβαιότητα γιατί συνέβη αυτό.  Το βέβαιο πάντως είναι πως οι εσωκομματικές ίντριγκες, προσωπικοί σχεδιασμοί και διενέξεις στον τόπο μας καλά κρατούν….

Ο Σχολιαστής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *